mozgásfejlesztés

Látogatóink kérdéseinek létrehozott fórum.
Avatar
barakata

mozgásfejlesztés

Hozzászólás Szerző: barakata » 2009.02.22. 16:09

Sziasztok!
Barátnőm gyermeke 1,5 éves, oxigénhiánnyal született. A neurológus szerint mozgásterápiára (is) szüksége van, hogy utolérje önmagát. A segítségeteket szeretném kérni: olyan könyvet, szakirodalmat keresek ami kimondottan gyakorlatsorokat, feladatokat ír le,természetesen játékos formában. Tanácsaitokat, válaszaitokat előre is köszönöm.

Avatar
driszko

Re: mozgásfejlesztés

Hozzászólás Szerző: driszko » 2009.02.22. 16:24

Az alábbi linken találsz néhány mozgássort:

http://varazsbetu.hu/dunatv/gyakorlatokotthonra/gyakorlatokotthonra.pdf

Azonban azt tanácsolom, hogy vegyétek igénybe egy szakember segítségét. Viszonylag elérhető áron vannak kifejezetten a kisgyermekek fejlesztésére specializálódott mozgásterápiák. Én a HRG-t ajánlom - vízben végzett játékos terápia. Mifelénk 1000 Ft/ óra. Hetente 1-2 óra ajánlott.

Avatar
karnismari

Re: mozgásfejlesztés

Hozzászólás Szerző: karnismari » 2009.02.22. 17:50

Kedves Barakata!
Ha már születéskor felmerült az oxigényhiány gyanuja, küldeni kellett volna a kicsit neurohabilitációra (dr.Katona Ferenc, Mátonhegyi u. -ha még ott van).
Most a legsürgősebb tennivaló a Dévény Anna-féle torna elkezdése egy jó szakembernél. Ez sajnos nem játékos, nem utánzáson alapul, hanem a gyereket tornáztatni kell. Még azt sem mondom, hogy kellemes, de nagyon hatásos!
Minden nap számít!!!
Üdv.: Mari

Avatar
pearly

Re: mozgásfejlesztés

Hozzászólás Szerző: pearly » 2009.02.22. 23:19

Kedves Barakata!
Én azt tanácsolom, hogy a szülők keressék fel az illetékes Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottságot. (Célszerű telefonon érdeklődni.) Elmondják, hogy milyen iratokat (kórházi zárójelentés, egyéb) kell beküldeni. Időpontot fognak adni és megvizsgálják a kisgyermeket. Ha indokolt, akkor "korai gyógypedagógia fejlesztést" írnak elő a gyermek számára. A korai fejlesztést az országban több helyen végzik a Korai Fejlesztő Központok, a Pedagógiai Szakszolgálatok, valamint vannak bölcsődék is, akik felvállalják a korai fejlesztést, ha rendelkeznek szakemberekkel. A Bizottság a lakóhelyhez legközelebbi helyet kijelöli, ahol heti 2-4 órában ellátást kap a gyermek. Ez a fajta ellátás térítésmentesen igénybevehető. A kritérium, hogy rendelkezni kell Szakértői Bizottság által kiadott Szakértői véleménnyel.
Gyöngyi

Avatar
Valery

Re: mozgásfejlesztés

Hozzászólás Szerző: Valery » 2009.03.13. 21:02

Ha még nem döntöttek én is a dévény Annát javaslom. Valery

Avatar
anyatigriss

Re: mozgásfejlesztés

Hozzászólás Szerző: anyatigriss » 2009.04.27. 15:48

Másodéves konduktor hallgató vagyok. A nyáron egy intenzív viziterápiás tanfolyamot is végig szeretnék csinálni. Munkát keresek Pesten, vagy akár külföldön is ( egy hónapra).
Aki tud, kérem, segítsen!
Anna

Avatar
pötyögö

Re: mozgásfejlesztés

Hozzászólás Szerző: pötyögö » 2009.05.19. 08:08

http://www.szebbenszeretnekjarni.hu

Avatar
Topi

Re: mozgásfejlesztés

Hozzászólás Szerző: Topi » 2009.05.29. 22:59

anyatigriss írta:Másodéves konduktor hallgató vagyok. A nyáron egy intenzív viziterápiás tanfolyamot is végig szeretnék csinálni. Munkát keresek Pesten, vagy akár külföldön is ( egy hónapra).
Aki tud, kérem, segítsen!
Anna


http://5mp.eu/web.php?a=fogyatekkal

Válasz küldése