Rusei sapkák

Egy kis kikapcsolódás, olvasgatás hölgyeknek és persze uraknak is.
Avatar
Fodor Zoltán
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 496
Csatlakozott: 2008.02.26. 18:44
Kapcsolat:

Rusei sapkák

Hozzászólás Szerző: Fodor Zoltán » 2008.03.20. 21:43

Hozzávalók:

A tésztához:
víz: fél dl
sütőpor: fél csomag
kakópor: 3 dkg
finomliszt: 20 dkg
kristálycukor: 30 dkg
tojás: 6 db

A krémhez:
Rama sütőmargarin: 30 dkg
porcukor: 25 dkg
tej: 8 dl
vaníliás cukor: 2 csomag
rétesliszt: 20 dkg

A mázhoz:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
étcsokoládé: 16 dkg

A szóráshoz:
kókuszreszelék: 30 dkg

Elkészítése:

Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és köralakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehütött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Válasz küldése